Billig och miljövänlig flyttstädning med såpa

Billig och miljövänlig flyttstädning med såpa

Vill du ha en billig och miljövänlig flyttstädning ? Slippa dyra rengöringsmedel och sprayer. Du kan flyttstäda hela huset skinnande rent utan att använda skadliga kemikalier. Det är enkelt och skonsamt för miljön, din hud och din plånbok, med endast ett rengöringsmedel, och dessutom en miljövänlig rengöring.

Allt fler människor vill väl ha en mer hållbar livsstil. Det kan handla om allt från att äta vegetariskt eller odla ekologiskt, använda mindre plast och köpa begagnade kläder och möbler. Vad många inte inser är att det också finns fördelar med att avstå från dyra rengöringsmedel och välja mer effektiva, plånboksvänliga och miljövänliga alternativ.

Spara pengar genom att tänka miljövänligt

När du behöver införskaffa rengöringsmedel, fundera på vad du egentligen behöver. Fort har du lockats att fylla inköpskorgen med alla tänkbara produkter, för kök, badrum,och allrengöring etc. Istället för alla dessa onödiga rengöringsmedel som inte bara kostar skjortan, utan de är dessutom skadligare för miljön så behöver du endast såpa, ättika och bikarbonat. Dessa finns redan i var mans skafferi, men kostar bara en bråkdel och är många gånger dubbelt så effektiv, och miljövänliga dessutom. 

Vill du tänka på miljön så använd såpa

Allt du behöver för att få skinande resultat är lite såpa och vatten. Naturliga rengöringsmedel, såsom såpa, ättika, bikarbonat och citronsyra, är verkligen utmärkta val för både tvätt- och rengöring.

Såpa är ett skonsamt, naturligt rengöringsmedel utan skadliga kemikalier, och snällt mot både dig och miljö.

Ett typiskt husmorsknep som många känner till är att rengöra ugnen med såpa. Men såpa kan användas till nästan all typ av rengöring, men det kan vara lätt att glömma bort när butikernas reklam säger sig ha supermedel som är ett måste för att lyckas med städningen.

Blanda några droppar såpa med vatten i en sprayflaska för användning i hela badrummet, inklusive toaletter, kakel, våtrum, kök och väggar. Tillsätter du även lite ättika i flaskan kan det ta bort kalkavlagringar och till och med en liten mängd bikarbonat kan du enkelt lösa upp envisa fläckar i kakelfogar.

Detsamma gäller för kök, andra utrymmen i bostaden, eller där rengörings produkter behöver användas.

Att tänka på:

Som med alla rengöringsmedel ska man inte överdosera såpa, eftersom den är något oljig i konsistensen. Om du använder för mycket kan den få motsatt effekt och lämnar en yta som drar till sig smuts istället.

Om du även lägger lite såpa i toalettborstens skål med jämna mellanrum, blir toaletten ren varje gång borsten används.